Elin Österberg

2013-01-31
17:40:24

Torsdag
Idag var jag och Cicki iväg och klättrade! Alltid lika roligt! Har inte skrattat så mycket på länge :) Vi hade väl inte precis någon flyt i klättringen men i munnarna gick det undan! HAHA Jag hade dock lite problem med selet. Men men..
 
Sen åkte vi hem till henne och åt lunch! Mysigt. Sen satte vi oss framför tv:n med lite varmt att dricka och mer babbel. Otrolig kvinna de där! <3
 
Har dock väldigt dåligt samvete över att jag inte varit hos Idunn idag... Men försöker få mig själv att inse att hon klarar sig en dag utan mig. Ska åka ut imorgon innan jobbet.
 
Ska ta och städa lite nu .
 
Elin

2013-01-30
20:50:00

benfraktur på häst

Med fraktur menar man en skada på skelettvävnaden. Själva ordet fraktur har i de flesta hästägares öron en mycket otäck klang, men även denna typ av skador kan variera avsevärt i svårighetsgrad – från mindre sprickor, så kallade fissurer, till komplicerade frakturer med många brottytor.

Frakturer kan uppstå genom yttre våld eller genom överbelastning av skelettet. En av de vanligaste orsakerna är sparkar från andra hästar. Ett antal frakturer orsakas årligen av att hästar sparkar mot hårda, kantiga föremål, går omkull på halt och hårt underlag eller skadas i samband med transport. Bristfälliga staket och olämplig stallinredning ökar också risken för denna typ av skador.

Symptomen
I vissa fall kan man höra ett karakteristiskt ”knäckljud” då frakturen uppstår – till exempel i samband med att den fallit eller slagit i ett hårt föremål. Hästen visar ofta en kraftig smärtreaktion – och avlastar kroppsvikten från den skadade kroppsdelen. Om det är ett ben som skadats, undviker hästen att stödja på benet. I vissa fall uppstår ryckningar i muskelgrupperna kring det skadade området och hästen kommer i svettning.

Att en häst visar plötslig hälta efter att ha utsatts för ett slag, behöver inte betyda att den drabbats av en fraktur. Slaget kan ha träffat en nerv så att en kraftigare hälta av övergående slag uppstått.

Vissa frakturer ger sig tillkänna i form av en hastigt påkommen hälta, men kan vara svåra att fastställa genom yttre tecken. Detta gäller bland annat frakturer på hov- och strålbenet.

Förutom de klart synliga frakturerna finns en rad skelettskador som kan vara svåra att diagnostisera. Vissa av dem ger inte nödvändigtvis hälta som symptom. Här nedan ska vi ge några exempel på frakturer och hur de vanligen ger sig till känna.

Hovbensfraktur

Hovbensfrakturer är tyvärr ganska vanliga. Det typiska symptomet är kraftig hälta. Hästen stöder ofta enbart på tån mot marken. Symptomen kan variera beroende på brottytans beskaffenhet. I många fall är symptomen likartade dem vid hovböld. I allmänhet ger hovböld dock en mer förstärkt puls. Ömheten vid undersökningmed visitertång är i allmänhet mer diffus vid hovbensfraktur än vid hovböld. En vanlig reaktion vid hovbensfrakturer är att hästen reagerar när man med visitertång klämmer ihop trakterna. Tillkalla veterinär eftersom symptomen är svåra att särskilja.

Kotsenbensfraktur

Kotsenbensfraktur ger akut, kraftig hälta. Skadan uppkommer oftast hos travare i samband med ansträngning. Till symptomen hör också en fyllnad i kotleden (galla) och kraftig smärtreaktion när kotan böjs. En slutlig diagnos ställs med hjälp av röntgen.

Kotbensfraktur

Kotbensfraktur, eller fissur på kotbenet, är en av de vanligaste skelettskadorna på hästar. Ibland är hältan ganska obetydlig, varför det är lätt att missa diagnosen. I de flesta fall uppvisar hästen emellertid ganska kraftig hälta, ibland kombinerad med krepetition och kraftig fyllnad i kotleden. Vid misstanke om denna typ av fraktur ska kotan stödjas med hårt bandage (gips, zinklim, etc) tills veterinär ställt en säker diagnos.

 Vad gör jag?

  1. Se till att du kan hålla hästen stilla. Befria den från utrustning.
  2. Leta efter synliga tecken på skada – till exempel svullnad eller sår. Se efter om du kan hitta spår efter slag i hästens hårrem – till exempel i form av ytlig hudsvullnad, avskavt hår eller smutsavtryck.
  3. Böj det ben hästen inte kan stödja på. Kontrollera om det går att böja eller vrida i onormala lägen. Lyssna efter krepetition (benljud). Notera i vilka lägen hästen visar starkast smärtreaktion.
  4. Den utsatta kroppsdelen bör förses med ett stödjande omslag. I de fall då en häst avlastar en skadad kroppsdel, bör även de ben som därigenom får bära en ökad andel av kroppsvikten förses med stödbandage. Om benet belastas, kan en spricka lätt utvecklas till en fraktur.
Kontakta veterinär

Kraftig hälta eller annan rörelsestörning som kvarstår under en längre stund innebär alltid att man bör låta veterinär undersöka om en fraktur kan ha uppstått. Detta gäller även om yttre tecken på en skelettskada saknas. Vid vissa typer av frakturer kan den hälta som fanns i inledningsskedet gå över tämligen snabbt. Vid brott på kotsenbenen märks till exempel en övergående hälta och en gradvis ökande svullnad i gaffelbanden. En häst med kraftig hälta bör alltid stå på boxvila fram till att en veterinär säger annat.

Information från agria.se

 

Elin


2013-01-30
19:38:00

Lång dag
Blev en lång dag idag. Men nu är jag hemma och kollar på film. 
 
Fina Idunn va duktig idag också, men vi blev lite oense när hon ville hem (till maten) och jag ville fortsätta. Sen tyckte hon att det va lite för halt på vägarna också så vi lunkade mest. Jag vill verkligen inte puscha på henne om hon känner sig otrygg på underlaget. Inte värt tio min extra tölt ifall hon skulle halka. Vi får köra mer markarbeta nu när det är som halast helt enkelt. 
 
Jag skulle inte heller vilja springa på halt väglag med någon på ryggen. Ben frakturer på hästar är inte att leka med! 
 
Elin

2013-01-30
12:31:36

Duktig häst
Va ut och red igår efter jobbet. De va svinhalt! (för mig men för Idunn verkade det går bättre). Så det blev en stund på banan bara. Tränade på "läxan" gick HUR bra som helst! DUKTIGA! Såg på tavlan i stallet igår att Sara som höll lektion i söndags kommer i slutet av feb igen! skit bra.
 
Hon va mest på goshumör igår och ville helt bara kramas. <3 finisen! Idag blir det att träna på våran läxa igen. Men tar nog en tur ut också så hon får stäcka på sig efter arbetet på banan. Hon måste ju få springa av sig lite :) 
 
Dags att åka till stallet till denna going <3
Elin
 

2013-01-28
12:58:00

Ny vecka
 
Blev inte stallet imorse. Var alldeles för trött! Hoppas att min sömn hamnar i balans snart så jag blir piggare! Har mått illa och haft huvudvärk i en vecka nu :( Så sjuuukt irriterande! Och jag är ingen som vill ta medicin... Men jag fåt väl ta lite alvedon. Men frågan är ju hur länge man ska behöva ta det också. Hoppas verkligen det går över snart! Har väl också med sömnen att göra I guess..
 
Snart är det dags att åka till jobbet. Märks direkt på Melwin när jag är påväg hemifrån. Han lämnar inte min sida och är jätteledsen. Sen när jag gått utanför dörren hör man honom gråta inne i huset. :( STACKARN! Mitt hjärta går itur. Min lilla kille.
 
Nej dags att fixa det sista innan jag måste åka. Bjuder på lite bilder från mobilen.
 
Elin
 

2013-01-27
22:34:02

Lektion
Jag och Idunn red lektion idag för en tjej som heter Sara. Riktigt kul. Så nu vet jag vad jag ska träna på till nästa lektion! Hon va perfekt för oss, lugn mänsklig och lugn. Fick väldigt mycket beröm för Idunn :) <3
 
Sen efter lektionen bjöd finaste stall ägaren på grillad korv och fika! Kan inte ha det så mycket bättre :) Sen mockade jag i Idunns hage och åkte hem. Väl hemma städade jag lite och spelade sims! Sjukt längesen jag spelade!
 
Nu på kvällen har jag fixat lite bank ärenden, betalat stall plats och SIF. Och även rensat blad kontakter i min internetbank. Kändes onödigt att ha kvar massa konto nr till folk jag inte ens betalar till längre. Så nu är det städat där. SKÖNT!
 
Imorgon blir det en sväng till stallet innan kvälls jobb. Blir till att träna på våran "läxa" :) Har tänkt att dela Idunns man nu i två dagar men det har varit så sjukt kallt! Så fort jag tagit av min handskarna har mina händer frusit till is! Inte okej! Så det får bli när det blivit varmare. 
 
Nej dags att ta ut hundarna och sova lite tror jag allt. 
 
Elin

2013-01-25
20:39:00

Kaos
Konstig dag har det varit minst sagt! Dagen började S K I T dåligt. Men nu på kvällen har jag fått några lyckorus <3 och det är alltid trevligt.
Kan ju vara för att jag har världens bästa människor runt omkring mig som dagarna har möjlighet att bli bra till slut. 
 
Imorgon ska jag ta en fm ridtur :) myys ! Hoppas det är soligt imorgon också! Hundarna springer runt och busar som små galningar och katten är sur, precis som vanligt ;)
 
Nej nu ska jag lyssna på bra musik och bara ta vara på denna stund <3
 
Elin

2013-01-24
23:37:37

Nobody sees, nobody knows..
STOP! Kan inte mer nu. Orkar inte. Blir såhär när jag inte kan sova. Varför tillåter jag mig inte att sova för ? Gör allt jag kan för att jävlas med mig själv verkar det som. HJÄLP MIG. snälla någon.... hjälp..
 
Elin

2013-01-23
21:07:28

Stall outfit
Notera att handskarna har två "touch" fingrar! Perfekt för mig som har iphone! TIPS!!
 
Elin

2013-01-23
20:36:00

Rasbeskrivning - Islandshästen
 Den isländska hästrasen har sitt ursprung på Island där den har avlats utan kända inslag av utländskt genetiskt material sedan Island befolkades omkring 900 e.Kr. Den anses idag vara närmast besläktad med de inhemska hästraserna i Skandinavien samt i den Brittiska övärlden. Dagens islandshäst är renrasig och dess härstamning kan spåras tillbaka till Island.

Islandshästens mankhöjd, mätt med stångmått vid mankens högsta punkt, är normalt mellan 125-145 cm. Medelmankhöjden för ston är 136 cm och förhingstar 138 cm. Den fullvuxna islandshästen väger omkring 300 till 400 kg.

De flesta kända hästfärger och tecken förekommer. De dominerande färgerna är fux, svart och brun, men skimmel och skäckfärger är också relativt vanliga. Över 100 färgvarianter förekommer inom islandshästrasen.

Exteriören kan variera betydligt, men en typisk islandshäst har en rektangulär och kompakt byggnad. Typiskt för rasen är ett sluttande kors, en lång kraftig man och svans samt en tjock skyddande vinterpäls.

Islandshästen är en ridhäst. Hästens gångarter gör den unik och praktiskt taget alla islandshästar har förutom skritt, trav och galopp även tölt. Många hästar har också den extra gångarten flygande pass. Som ridhäst är den enastående mångsidig – en kapabel, villig häst för nöjesridning eller tävling, som passar både vuxna och barn. Hästen är härdig och självständig men ändå social och lätthanterlig, den är orädd och har en god uthållighet.

Hästen mognar långsamt och är vanligen inte fullvuxen förrän vid sex eller sju års ålder. Den har en lång aktiv livslängd (25-30 år är inte ovanligt).

 

Islandshästen har i allmänhet en mycket god hälsa. Fertiliteten är hög och båda könen kan reproducera sig upp mot en ålder av 25 till 27 års ålder.

Läs mer i FIZO - FEIF Rules for Icelandic Horse Breeding 

 

Elin

 
 
 

2013-01-23
12:21:44

Vad är det för dag?

Känner mig snurrig. Är det onsdag eller torsdag? Dagarna smälter ihop haha.

Vill till stallet men har ingen bil :( får åka ikv när pappa kommit hem. Så får det bli en tur på banan. På söndag ska jag rida lektion för Sara. Ska bli spännande. Inte ridit för henne förut. Kul.

Elin


2013-01-23
02:20:33

Sömnlös ..igen..

Jaha där fick jag för att jag sa att jag fått tillbaka sömnen... Klockan är nu 02:20 och jag ligger vaken. KUL! Kommer bli en lååång dag.... Stackars mamma... FAN jag ska ju till läkaren imorgon! :( vill ju gå till henne när jag mår bra. Bra tajming!

Irriterad jag blir.

Elin


2013-01-22
23:53:39

Back on track!
Så nu är jag tillbaka igen. Ser att många gått in varje dag på min blogg även fast jag inte skrivit, tack! Har haft en liten dal nu senaste dagarna. Sovit dåligt = mår dåligt psykiskt och fysiskt. För mig är sömnen OTROLIGT viktig! Får jag inte sova flippar jag totalt! 
 
Idag red jag fina Idunn i vinter solen! MASSOR av snö och värmade sol! <3 perfekt medicin för själen. I början va hon lite envis men det släppte rätt snabbt då jag gav henne "fria" tyglar och hon fick välja att galoppera :) Min fina häst älskar verkligen galopp. 
 
Mina djur, familj och vänner är så viktiga för mig! Vad skulle jag göra utan er? Det är tackvare er jag kommit så pass långt! Visst har jag motgångar hela tiden och är dryg och gnäller. Prackar på er med mina problem minut efter minut. Men ändå hänger ni kvar <3 Underbara människor det finns! och tänk att just JAG får ha ER i mitt liv. 
 
Tack för att ni inte lämnar mig <3 jag hoppas att ni vet vilka ni är :) Annars får ni skälla på mig! vill ju att ni ska veta hur mycket ni betyder för mig!
 
Men jag har som sagt kommit långt och har längre ändå kvar. Men jag kommer fixa det! Jag måste! Känner på mig att 2013 kommer bli det bästa året på länge! Har mål med året och framtiden. Mer än vad jag haft på några år. 
 
ÄLSKAR ER <3
 
Elin
 
 

2013-01-19
23:48:43

Hopplöshet

Nu är den här igen. Hopplösheten. Lagom tills jag ska träffa läkaren på torsdag. Jag som mått så bra! Jävla skit! Vill inte känna att allt är hopplöst! Vill verkligen inte det.

Vill må bra. Det gör så ont


2013-01-18
20:30:13

Socker kan orsaka fång

"The Sweet seducer' Av: Jessica Bunjes
Mardrömmen för många hästägare på våren är fång. Rädslan för, för mycket protein i fodret avskräcker många. Men protein är inte orsaken till fång. Det är resultatet av en undersökningsom gjorts av den australiensiska professorn Christopher Pollit (Queensland University): "Socker är den främsta orsaken till fång"

"Det uppskattade förhållandet mellan fång och proteiner förklaras enkelt, eftersom sjukdomen uppkommer mest på våren då gräset växer och innehåller massor av protein, säger veterinär Leendert Jan Hofland, medlem av Pavo Grooming Team. Detta är ett team av experter som ger gratis råd till hästägare på www.pavo.net. "Enligt färska studier är den främsta orsaken till fång på våren komplext socker, som kallas fruktan och produceras i gräs", säger Vincent Hinnen, som också är medlem av Pavo Grooming Team. Han hänvisar till studier från den australiensiska professorn Christopher Pollit.

Fruktan orsakar fång
Den komplexa sockerarten fruktan produceras i gräset genom inverkan av solljus genom fotosyntesen (gräsets metabolism). Det är en byggsten och används som ett tillfällig mellanlager av energi, som produceras av fotosyntesen och används indirekt för att gräset ska växa. Mängden producerad energi beror på många faktorer. Bland dem, intensiteten av solljus, temperatur och typ av gräs: Mycket sol och värme innebär en stark tillväxt med lågt innehåll av fruktan. Regn och kyla ger en hög fotosyntes och liten tillväxt, och resulterar i stora mängder (90%) av energin lagras som fruktan och kolhydrater (stärkelse).

Hästen som diabetiker
ängden fruktan i gräs förändrats mycket: Vid kyla och solsken är innehållet 200 gånger högre än om det är varmt, molnigt eller regnigt. Vincent Hinnen varnar: "Du kan förvänta dig det högsta fruktaninnehållet när det är soligt och frost ute, när temperaturen är mindre än 5 grader på natten, när marken inte är gödslad eller när det är extremt torrt. Däremot är ett alltför stort intag av protein inte ett problem. "Veterinär Hofland berättar: Hästen kan tolerera ett tillfälligt högt intag av protein. Speciellt om de har vant sig vid det gradvis."

Ett upprepat intag av socker är inte bra för hästar, precis som det inte är för de människor som har diabetes. "blodsockernivån ökar kraftigt när hästen äter mycket gräs med hög sockerhalt på våren. Hästens kropp kan inte hantera detta säger Vincent Hinnen". Tarmfloran i tjocktarmen kan inte behandla en så hög koncentration av fruktan "Hofland tillägger: kraftfoder som innehåller mycket socker och kolhydrater, eller foder med mycket korn och majs kan inte smältas i tunntarmen. Som ett resultat av detta smälts det i tjocktarmen "Vincent Hinnen fortsätter:" Processen leder följaktligen till att allt mer osmält mat förs in i tjocktarmen, som innehåller bakterier som inte kan smälta spannmål och kolhydrater. På grund av överskottet på kolhydrater förökar sig de aktuella bakterierna explosionsartat och producerar mjölksyra som en biprodukt. Mjölksyra minskar pH-värdet i tjocktarmen från 7 (neutralt) till ett värde på ca 6. Detta dödar de bakterier som normalt skall smälta grovfoder och detta producerar samtidigt ett gift som kallas endotoxin. Detta skadar tarmväggarnas slemhinnor och giftet kommer ut i blodomloppet. Detta gör att hela systemet blir förgiftat, inklusive hovarna, vilket resulterar i inflammationer i hovarna som i sin tur ger den smärtsamma processen att hovbenet lossnar. Med andra ord har hästen fått fång! "

Det rätta gräset
Mark sått med rajgräs är inte idealiskt för hästar, eftersom gräset producerat många blad, som kan ge mycket fruktan. I områden där hästar alltid har gått är det annorlunda. I naturen, äter hästar olika typer av gräs, de betar ute hela dagen och det är mindre gräs per kvadratmeter. I dagens ridsport, äter hästar mer sällan och i större mängd ", sade Vincent Hinnen. "Hästägare bör få olika typer av gräs med låga sockerhalter." råder han. Foderexperten säger att idén att hagar med mycket och högt gräs är farligare än nedbetade hagar är nonsens. De små tuvorna kan innehålla stora mängder fruktan. Å andra sidan finns det mindre mängd gräs, och då kommer hästen äta mindre, vilket minskar risken för fång. Hans allmänna råd är: På våren, begränsa hästens tid på gräs, eller begränsa ytan de betar på eller låt dem gå i en liten hage med lite eller inget gräs.

Kom ihåg att ge hästen grovfoder i den lilla hagen. Men var extra försiktig med hästar som har eller har haft fång, eftersom grovfoder också innehåller fruktan.

Förhindra fång
Grovfoder bör vara en väsentlig del av hästens diet. Var noga med att använda kraftfoder som är Expanderat eller poppat pellets/müsli. Eftersom då kommer kolhydraterna smältas ordentligt. Vincent Hinnen tillägger: "Hästar som är i riskzonen för fång bör inte få spannmål som korn eller majs, eftersom bara 30% av kolhydraterna smälts. Om ni ändå insisterar på utfodring av spannmål, använda havre som smälts till 80 %. "Han råder att, efter en kall natt, bara låta hästarna beta på eftermiddagen och gödsla fälten i början av året med komposterad gödsel. Gödsel innehåller fosfor, kväve och kalium, vilket minskar sockerhalten. Det viktigaste skälet till att gödsla är för att få gräs att växa. Om det växer, blir fruktan inte till energi som stannar i gräset.

 

Från Pavo.net

 

Elin


2013-01-16
22:55:20

Onsdag
Idag har Idunn fått vaccin mot både häst influensan och botulism. Hon skötte sig suveränt och vi fick mycket beröm av veterinären :) stolt man blir <3 
 
Sen va de dags att åka till jobbet. Fick reda på att jag från och med 4/2 är tjänstledig 50%! härligt! Nu kan jag ta tag i pluggandet helhjärtat! 
 
Jag mår så mycket bättre nu! Helt underbart att kunna känna att saker och ting faktiskt kan lösa sig! SKÖNT! Men nu ska jag sova. Upp tidigt imorgon. Och efter jobbet ut till stallet såklart :D 
 
Elin

2013-01-15
19:20:43

Effektiv
Idag har jag fått mycket gjort! Var i stallet på förmiddagen och red lite snabbt. Men det va lite för halt för Idunn då hon bara är skodd med två broddar på varje hov. Men på söndag får hon fyra :) Sen städade jag i stallet och fikade såklart ;)
 
När jag kom hem ringde ja veterinären och hovslagaren. Fick tid för vaccinering av Idunn redan imorgon :) och hovslagaren kommer på söndag som sagt. Så saker och ting ordnar sig alltid till slut. Även fast man skjuter upp allt. (jag gör det iaf) 
 
Nu har jag städat mitt rum och fixat lite i köket. Och duschat. Känner mig som en ny människa ;) Nu är det bara att ta bort nagellacket så är jag redo för jobb imorgon kväll. 
 
Badade Molly med det nya schampot en veterinär rekommenderade, med havremjöl i. Ska tydligen va väldigt bra för hundar som kliar sig mycket. Vi får se :) Tror Molly är vinter torr precis som vi människor kan vara. 
 
Elin

2013-01-14
19:15:33

Jobbig dag för Tia

Stackars lilla hund va så ledsen när vi kom! Låg och grät stackarn. Vi kom lite tidigare och fick sitta med henne tills hon vaknat till liv och kunde åka hem. Tog ca tjugo minuter för henne att ens ta in tungan. Hon såg så sjuk och ynklig ut.

Direkt när operationen va klar ringde veterinären till mamma och rekommenderade att vi skulle skicka knölen på analys. Det gjorde vi självklart. Så nu väntar vi på svar. Läskigt! Tankarna går till det negativa och läskiga. Men det behöver ju såklart inte vara så. Hoppas att det inte är något elakartat.

Små hundarna är jätteduktiga iaf och låter tia vara ifred. Melwin va så bekymrad när Tia kom hem. Han älskar henne så himla mycket. Har gjort det sen han va valp.

Nu är iaf Tia jätteful! De har ju rakat hennes huvud. Haha hon ser hemsk ut. Men det är synd om henne. Men det blir bra.

Elin


2013-01-14
07:34:49

Tidigt

Nu är det snart dags att köra Tia till veterinären. Ska bli riktigt skönt att bli av med den där knölen! Sitter precis där man klappar henne. Sjukt irriterande.

Är trött och fryser massor! :/ hatar att frysa!

Elin


2013-01-13
21:17:00

Liten Melwin
Melwin är nu ett år och ca 3 månader. och har hamnat i en härlig trotsålder!!! Skäller som en idiot och är tjurig. Har dock TACK OCH LOV blivit bättre senaste dagarna. Det är nu man längtar tillbaka till när han va en liten bebis <3
 
Här kommer lite bilder på honom den dagen jag fick hem honom. 13/12-11 <3 Och en bild från den 25/12-11, på 12 dagar har öronen hunnit resa sig. Älskade hund!
 
Elin
 
 
 
 

2013-01-13
15:59:32

Mysig dag!
Dagen började med lite smått kaos. Orkade inte gå upp och blev sen. Sen gick massa små saker helt fel, som typ tappade linsbox-locken vattnet osv... Sånt där drygt som händer när man inte har tid. 
 
Sen lite sen kom jag äntligen till fina Elin! Hade riktigt mysigt med Elin , Karin, Ninna och Maria! (tjejer från gamla stallet) Fika och mycket snack :D precis som förr! Måste göras oftare!! Saknar tiden i Stall Tomten.
 
Sen efter det åkte jag till stallet såklart. Fina Idunn va på gos humör <3 Blev en lugn tur med lite tölt och trav. Ville inte köra så hårt efter gårdagens långa ritt. Idag när jag ryktade henne lossnade inga päls tussar. Hoppas att det försvunnit, vad de nu var. Får se imorgon när jag är hos henne. Men tror inte att det är någon fara. Men har blivit en hönsmamma sen jag flyttade från Karin. 
 
Nu ska jag vila lite och sen blir det att skjutsa hem syskonbarnen till vänge. Ikväll ska jag försöka gå och lägga mig i tid! Har inte somnat förrens vid 1-2 senaste nätterna. Inte bra alls. Därför jag inte kan gå upp på mornarna. 
 
Imorgon ska vi till veterinären med Tia, mammas och pappas hund. Hon har en fett knöl på huvudet som de ska operera bort. Lill tuttan! Men det kommer bli prima. Det hade inte funkat att bara ge henne lugnande. Hon är för feg för det ! haha 
 
Elin

2013-01-12
23:19:00

Stabilt
När jag kom till stallet vid tio idag såg man Idunns lycka i ögonen när hon såg mig <3 Stackarn hade fått stå inne hela natten. De andra som va i stallet sa att hon hade väntat och väntat. Lill tjejen <3
 
Läget är stabilt med Idunn, om det nu är regnskållor så är det en väldigt mild form! Så hon får gå ute dygnet runt men jag kontrollerar och tvättar de skorpor som blivit varje dag, såklart! 
 
Idag var i ute på en lång tur!! Riktigt mysigt och Oj vad kul Idunn tycket det är att galoppera! Nästan svårt att få stopp på henne ena stäckan så kul tyckte hon det var! :) Och hoppade gjorde vi över massa små åar och vattendrag. Dessa kan man ICKE gå över! Måste ta ett STORT helst stilla stående hopp över!
 
Tur att Idunn är världens snällaste! När jag släppte ut henne i hagen igen gick hon direkt och rullade sig. Och tror ni inte att de amdra två i hagen också ville rulla sig då! Så jävla gulligt! Så alla tre stona låg och rullade sig i snön <3
 
Fick lära mig en riktigt BRA runda idag! När snön är borta och marken torkat upp är den perfekt för både tölt, trav, galopp, skritt, skogsridning, fältridning, vägridning och lite hopp om man har en som Idunn( som sagt vattendrag kan man inte gå över...)
 
Min fiiiiiiiiiiiina häst <3 
 
Tre fina bilder på Idunn som föl, hittade på Gibraltar's hemsida.
 
 
Elin
 
 
 



 

2013-01-11
21:48:49

Regnskållor

Lilla Idunn verkar ha fått lite regnskållor :( dock inga allvarliga. Så hon ska få stå inne på nätterna ett tag och så ska jag tvätta såren. Hoppas att det självläker :) TUR att jag har fina Karin att fråga! Och Eva i stallet är ju också en informations källa :) tack!

Imorgon blir det stallet såklart ! Sen mysa med syskonbarnen på kvällen! Myyys! Ska fixa ett inlägg med info om regnskållor imorgon. Nu ska jag kolla på desperate housewives. <3

Elin


2013-01-10
10:52:53

Längesen

De va väldigt länge sedan jag skrev här. Har varit endel. Men nu verkar det lugna ner sig. Hoppas på att få tjänstledigt på 50% så jag kan plugga extra.

Igår kväll när jag kom hem från jobbet smet Molly! Sprang rakt ut den lilla muppen! Blev helt chockad. Trodde jag aldrig. Men skäll fick hon. Sen sov hon under mitt täcke hela natten.

Elin


2013-01-02
21:54:09

Finaste

Har också världens finaste hundar! Melwin och Molly <3


Elin


2013-01-02
15:27:21

Idunn

Har världens bästa häst. Hon är så duktig!! Och vacker

Elin


2013-01-01
22:20:51

Positivitet
Här kommer lite positiva saker från 2012!
 
  • Var i Vemdalen med underbara kollegor
  • Köpte Idunn
  • Bodde på en hästgård
  • Köpte Molly
  • Flyttade till ett super stall i Uppsala
 
Sen har det väl hänt mer bra saker med dessa är det absolut största :) Säg till om jag glömt något!
 
Elin

2013-01-01
15:05:26

1/1 2013

Sitter på jobbet nu igen. :) känns som att det kommer bli en skaplig kväll. Imorgon är jag ledig så då ska jag åka till stallet, såklart! Älskade häst!

Mamma berättade att mina små hundar hade skött sig galant! Ingen av dem va rädda. Så skönt! Va lite orolig för att Molly skulle flippa ur. Men icke :)

Elin